جستجو کردن
Close this search box.

فهرست مطالب

بررسی وردپرس و جوملا و انتخاب کدام یک برای طراحی سایت ؟

بررسی وردپرس و جوملا و انتخاب کدام یک برای طراحی سایت ؟

سيستم مديريت محتواي گوناگون و متعددي در سطح جهان وجود دارد که براساس محبوبيت بيشتر ديده مي شوند و هر يک مورد استفاده قرار مي گيرند مانند وردپرس، جوملا، دروپال، پرستاشاپ و… از جمله اين سيستم مديريت محتوا است ولي بايد به جرأت بگوييم از بين همه اين ها وردپرس و جوملا در بين جوامع مختلف بيشترين استفاده را داشته است به همين خاطر ما امروز در مورد اين دو سيستم مديريت محتوا صحبت مي کنيم و سپس شباهت ها و تفاوت هر را براي شما بازگو کنيم و مقايساتي را انجام مي دهيم تا شما متوجه بهتر بودن هر يک از آنها شويد و تصميم گيري براش شما راحت تر شود.

وردپرس يا جوملا؟ کدام يک؟

هر دوي اين سيستم مديريت محتوا قادر به ايجاد و طراحي وب سايت هاي حرفه با قابليت هاي بسيار هستند چرا که هر يک از آنها داراي افزونه ها و قابليت هايي هستند که مي توان آنها را به راحتي در گوگل سرچ کرد و به صورت رايگان از آنها در سايت خود استفاده کرد و يک سايت با تمام ويژگي هايي که نياز داريم را به وجود آوريم. هر يک از آنها داراي قالب هاي متنوع اي است که به راحتي سايت شما را سفارش سازي مي کند و طرح خاصي را به سايت مي دهد.
هر دو اين سيستم ها امکان نصب بر روي هر سروري را دارند و نيازمند سرويس خاصي نيستند و هزينه اي مشابه براي مالک دارد و داراي سيستم رايگان مي باشند و هر يک مي توانند داراي تيم توسعه قدرتمند براي طراحي و ساخت و پشتيباني باشند.
اين دو سيستم شباهت هاي بسياري با يکديگر دارند حتي شباهت هاي آنها بيشتر از تفاوت هاست.
چه چيزهايي موجب تفاوت بين آنهاست؟
و چه چيزي باعث انتخاب يکي از آنها مي شود؟
ما در اين مقاله به تمام سوالات شما پاسخ مي دهيم پس تا انتها با ما همراه باشيد.

وردپرس چيست؟

وردپرس يک سيستم مديريت محتواي مردمي است که داراي قابليت ها و امکانات بسيار ساده و راحت است اين سيستم به عنوان يک سيستم وبلاگي وارد عرصه فعاليت شد و رفته رفته پيشرفته تر شد و راه را براي ساخت و طراحي سايت هاي حرفه اي فراهم ساخت. اين پلتفرم براي مبتديان که به تازگي کار خود را شروع کرده اند بسيار مناسب است و رفته رفته به پيشرفت آنها کمک خواهد کرد و داراي جايگاه ويژه اي در بين افراد مختلف است.
زماني که تعداد کاربران يک سيستم افزايش پيدا کند در آن سيستم اتفاقات جالبي خواهد افتاد و همه چيز در اين سيستم بهتر و بهتر خواهد شد.

  1. پشتيباني بهتر
  2. رفع باگ و مشکلات آن
  3. توسعه قوي تر و آپديت هاي سريع
  4. امکانات و قابليتهاي بيشتر
  5. داراي متخصصين بيشتر
  6. قيمت کمتر و سادگي

جوملا چيست؟

جوملا يکي ديگر از سيستم مديريت محتواي حرفه اي است که با استفاده از آن مي توان انواع سايت را راه اندازي کرد ولي بايد توجه داشته باشيد اين سيستم مديريت محتوا براي تازه کاران و مبتديان داراي پيچيدگي هاي خاص خودش است و از وردپرس سخت تر خواهد بود.

تم ها و قالب ها

در هر دوي آنها امکان تغيير ظاهر به کمک پوسته ها و قالب هاي مختلف وجود دارد و شما خيلي راحت مي توانيد يک طرح را براي سايت خود پياده سازي کنيد.
وردپرس در حال حاضر حدود 3023 قالب را در مخزن خود جاي داده است به گونه اي که اگر در گوگل پلاس جستجويي را انجام دهيد با نتايج بالايي مواجه خواهيد شد که اکثر اين نتايج مربوط به قالب هاست و داراي قالب هاي رايگان و پريموم زيادي است که براي دست يافتن به آنها بايد به بخش قالب هاي بخش مديريت وب سايت رفته و در آن تمام مورد نظر خود را جستجو کنيد و سپس بعد از يافتن قالب خود با يک کليک قالب را نصب و فعالسازي کنيد و به راحتي آن را بر روي سايت خود پياده سازي کنيد.
توجه داشته باشيد که وردپرس اين امکان را به شما داده است که قالب هاي وردپرس را در بخش ويرايشگر قالب در داخل پنل مديريتي ويرايش کنيد چنانچه به علم کد نويسي آشنا باشيد مي توانيد آن را شخصي سازي کنيد پس مي توانيد هر آيتمي از قالب را ويرايش کنيد و يا کدهاي را به قالب اضافه کنيد.

در جوملا دو گونه قالب وجود دارد قالب هايي که مربوط به ظاهر سايت است و قالب هايي که مربوط به بخش مديريت کار است چرا که جوملا مرجع خاصي براي قالب هاي خود ندارد ولي در صورتي که جستجويي داشته باشيد با بيش از 16 ميليون نتيجه مواجه خواهيد شد ولي تمام اين اطلاعات مربوط به قالب هاي جوملا نيست اکثر قالب ها به صورت رايگان ارائه مي شوند و شما مي توانيد آن را دريافت و در جوملا بارگذاري کنيد و سپس تنظيمات مربوط به آن را انجام دهيد.
دقت داشته باشيد که در بخش مديريت قالبها شما مي توانيد قالب مورد نظر خود را در سيستم مديريت محتواي جوملا ويرايش کنيد. چرا که در بخش ويرايشگر قالب ها قسمت استايل وجود دارد که مي توان تغييراتي را ايجاد کرد.
در اينجا مي توان نتيجه گرفت:
هر دو اين سيستم مديريت محتوا داراي قالب هاي رايگان و پريموم هستند و به تو صريح در اينجا نمي توان گفت کدام يک از اين دو بهتر و نسبت به ديگري ارجعيت و برتري دارد چرا که با هر دوي آنها مي توان بهترين سايت ها را در هر زمينه اي ايجاد کرد.

افزونه و پلاگين در وردپرس

پلاگين ها به صورت اتوماتيک و اکثرا رايگان در سيستم وردپرس عرضه مي شوند که در حال حاضر بيش از 36000 افزونه در مخزن وردپرس وجود دارد که به راحتي در دسترس و مي توان از آنها استفاده کرد.
علاوه بر پلاگين هاي رايگان تعداد زيادي افزونه پريموم نيز در وردپرس وجود دارد که شما مي توانيد به راحتي آنها را در دست داشته باشيد چرا که بسياري از فعاليت هاي با کمک افزونه های وردپرس انجام مي شوند به طور مثال انجام کارهايي مانند ايجاد فروشگاه،ساخت انجمن، ايجاد پنل کاربري، ايجاد فرم هاي مختلف و…
شما با يک کليک افزونه مورد نظر خود را در سايت مي توانيد نصب کنيد و از آن استفاده کنيد.
وردپرس در بخش افزونه ها نيز اين ويژگي ها را براي شما قرار داده است که بتوانيد پلاگين ها را ويرايش کنيد و در کدهاي آنها تغييراتي را ايجاد کنيد.

پلاگين و افزونه ها در جوملا

در جوملا حدود 8634 افزونه وجود دارد که به 33 دسته تقسيم مي شوند که شما با جستجوي فيلتر دار در دسته ها آنها را مي يابيد. دسته ها شامل ويرايشگر، حمل و نقل، تجاري، فرم هاي ارتباط و.. ميباشد که به شما امکانات و ويژگي ها زيادي مي دهد که مي توانيد در سايت جوملا خود استفاده کنيد مانند قرار دادن اسلايدر در سايت.
در جوملا مانند وردپرس اين ويژگي وجود دارد که افزونه ها را ويرايش کنيد در صورتي که سطح دسترسي براي انجام اين کار را فعال کنيد. البته توجه داشته باشيد که سطح ويرايش کدها در جوملا بسيار محدود است و داراي انعطاف پذيري زياد و خوبي نيست.

نتيجه گيري بخش افزونه ها

هر دو افزونه هاي پريموم و رايگان زيادي دارند ولي تعداد افزونه هاي وردپرس به مراتب بيشتر است ولي تعداد افزونه هايي که به روز نمي شوند نيز زياد هستند.
يافتن افزونه هاي جوملا سخت تر و به زمان بيشتري نياز دارد و برعکس در وردپرس اين کار بسيار ساده و آسان است چرا که در پنل آدميت مي توان افزونه را جستجو کرد و نصب و فعالسازي کرد ولي در جوملا بايد در وب به دنبال افزونه گشت در وردپرس به راحتي مي توان کد هاي بخش افزونه ها را ويرايش کرد در صورتي که در جوملا شما با محدوديت بيشتري برخوردار هستيد.

ابزارک ها و ماژول ها

بخش سايد بار در وردپرس با کمک ابزارک ها و در جوملا به کمک ماژول ها انجام مي شود.
در وردپرس با کمک ابزارک مي توان امکانات زيادي به سايت خود افزود به طور مثال بنر هاي تبليغاتي، تقويم، آخرين ديدگاه ها، آخرين نوشته ها، جستجو و… که تنها با کشيدن و رها کردن ابزارک ها در بخش مديريت سايت اين کار امکان پذير است البته بايد بدانيد جايگاه سايد بار با توجه به قالب ها در جاهاي مختلفي قرار دارند.
در جوملا ماژول ها کار ابزارک ها را در وردپرس انجام مي دهند و خصوصيات زيادي را به سايت اضافه مي کنند مانند اخبار آنلاين، جستجو و آمار سايت و…

نتيجه گيري ابزارک ها و ماژول ها

در وردپرس اين کار ساده تر است و با درگ و دراپ امکان پذير است در جوملا نيز ليستي از ماژول ها وجود دارد که فقط بايد آنها را فعال و يا غير فعال کرد و زماني که فعال مي کنيد مي توانيد همان جا سفارش سازي آنها را نيز انجام دهيد.

رابط کاربري و توليد محتوا

براي انجام اين کار به بخش ويرايشگر سيستم مديريت محتوا احتياج است.
در وردپرس براي انجام اين کار بايد به داشبورد سايت خود رفته و از بخش نوشته ها بر روي گزينه افزودن نوشته کليک کرده و محتواي خود را ايجاد و منتشر سازيد ويرايشگر اين بخش در وردپرس که به نام TINYMCE است يک ويرايشگر ديداري است که از نظر امکانات و بهينه سازي بسيار فوق العاده است همچنين براي ويرايش محتوا موجود در سايت تنها کافي است بر روي محتوا کليک کرده و آن را ويرايش و بر روي به روز رساني کليک کنيد.
جوملا داراي کنترل پنل منظم و مرتبي است و داراي گزينه افزودن مقاله جديد اين که با کليک بر روي آن به صفحه ويرايشگر جوملا منتقل مي شويد و در آن مقاله خود را ايجاد و يا مقالات قبلي را ويرايش کنيد دسته بندي ها را انجام داده و رسانه هاي خود را بارگذاري و سپس در سايت منتشر سازيد.

نتيجه گيري بخش توليد محتوا

سيستم مديريت محتواي وردپرس براي انجام اين کار يک بخش ساده و در دسترس دارد که به راحتي مي توان وارد آن شد و مي توان مقالات را ويرايش کرد و مي توان پيش نمايش آنها را ملاحظه کرد.
در جوملا اين کار ساده است و تقريبا شبيه وردپرس مي باشد و تنها تفاوت آن اين است که پيش نمايش نوشته در جوملا از وردپرس سخت تر است و قبل از انتشار نمي توان پيش نويسي را مشاهده کرد.

امنيت

شما زماني که سايتي را ايجاد مي کنيد در برابر تمام مسائل آن مسئوليد يني از اين موارد قسمت امنيت سايت است در وردپرس افزونه هاي زيادي براي اين کار وجود دارد ولي علاوه بر اين نکاتي وجود دارد که بايد به آنها دقت نمود يکي از اين موارد بروزرساني مرتب و منظم وردپرس است که شما بايد در پيشخوان خود اين کار را انجام دهيد.
در جوملا بروزرساني مانند وردپرس صورت مي گيرد و در اين زمينه مشکلي وجود ندارد و مهم ترين بخش امنيت همين بروزرساني هاي منظم است.

نتيجه گيري بخش امنيت

در هر دوي آنها بروزرساني بسيار با اهميت است که بايد به آن توجه بسياري کرد و به طور منظم اين کار در هر دو سيستم مديريت محتوا بايد انجام شود.

کدام يک؟ وردپرس يا جوملا؟

انتخاب هريک از آنها به خود شما و نياز شما بستگي دارد و هر دوي آنها براي سايت هاي تجاري، وبلاگ هاي پيشرفته و سايت هاي ديگر مناسب هستند. هر يک از آنهاداراي امکانات مشابه اي هستند و داراي تفاوت هايي نيز هستند که با توجه به خود شما مي توان هر يک را برگزيد.

با تشکر از همراهی شما – شادباشید.

 

منبع: آپ تم  مرجع: آموزش وردپرس | قالب وردپرس شرکتی

اولین نفری باش که به این مقاله امتیاز میدی 🙂
اشتراک
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد درون خطی
مشاهده همه نظرات
0
نظر خود را به اشتراک بگذاریدx
عضو شوید و همه محصولات را رایگان دانلود کنید!!!