با سلام و درود بر شما.
امنیت در هر بخش از زندگی بسیار ضروری و بااهمیت است به گونه ای که با نبودن امنیت تا حد زیادی زندگی عادی مختل خواهد شد پس امنیت و ایمنی در در زندگی همه ما دارای الویت می باشد به خصوص در زمان حال که با پیشرفت تکنولوژی، موارد ایمنی و امنیتی نیز مهم و حائز توجه بیشتری شده است.
ما در این مقاله آموزش وردپرس تصمیم داریم در زمینه امنیت در حوزه وردپرس با شما کاربران گرامی صحبت کنیم در این مقاله آموزشی قسمت های مهم و حساس وردپرس را بررسی و مشخص می کنیم که کدام یک از بخش ها به قرار دادن پسورد نیاز دارد. با ما همراه باشید تا قرار دادن پسورد را بر روی بخش های مهم و حساس وردپرس را بیاموزید.
سیستم مدیریت محتوای وردپرس در حالت عادی امنیت خود را داشته و امن می باشد ولی با دانستن این امر نباید از ایجاد پروتکل های امنیتی در آن غافل شویم چرا که یک امر ضروری است و باید بدان توجه نمود. که باید به صورت گام به گام تمام موارد را بررسی و تحلیل نمود.
در ابتدا قبل از شروع باید مناطق حساس و نیازمند پسورد را مشخص کنید این موارد عبارتند از:
1_ قسمت ورودی به بخش ادمین
2_ فولدر wp_admin در روی هاست
بخش اول یعنی گزینه 1 کاملا واضح می باشد و تقریبا همه ما با آن آشنایی داریم و می دانیم که در کدام قسمت از سایت گفته می شود و طبیعتا بسیاری از شما برای این قسمت رمز قرار داده اید ولی ما وظیفه خود می دانیم در این جا نیز در این زمینه توضیحاتی را در اختیار شما قرار دهیم. در مورد گزینه 2 یا بخش دوم ممکن است بسیاری با آن آشنا نباشند و یا حتی تا به حال نام آن را نشنیده باشند ولی باید بدانید این مورد بسیار مهم این و باید روش رمز گذاری بر روی آن را دانسته و در سایت خود به کار ببرید.
1_ قسمت ورودی به بخش ادمین
شما برای قرار دادن رمز بر روی این روش دو راه پیش روی خود دارید:
الف _ تغییر از طریق پنل کاربری سایت
برای گذاشتن پسورد بر روی قسمت های حساس سایت در وردپرس ابتدا وارد بخش ادمین سایت خود شوید سپس به بخش کاربران مراجعه کنید. در این بخش تمام کاربرانی که دارای حساب می باشند نمایش داده می شود در صورتی که شما مدیریت را در دست داشته باشید می توانید برای همه ی آنها پسورد قرار دهید.
یکی از اکانت ها را انتخاب کنید و وارد بخش ویرایش آن شوید در انتهای صفحه بر روی گزینه ساخت رمز کلیک کنید بعد از کلیک یک گزینه برای شما یک پسورد جدید و دشوار را نمایش می دهد که شما می توانید آن را انتخاب کنید و یا رمز مورد نظر خود را به جای آن وارد کنید.
این روش بسیار ساده است ولی باید این کار را برای تمامی اکانت های خود انجام دهید.
روش دوم برای انجام این کار نیز وجود دارد.
ب_ تغییر از طریق phpmyadmin
برای ایجاد تغییر با استفاده از این روش باید وارد پنل کاربری هاست خود شوید سپس به بخش phpmyadmin وارد شده و در ستون چپ، دیتابیس خود را که سایت درون آن قرار دارد و یا به اصطلاح سایت بر آن سوار است انتخاب کنید و سپس بر روی گزینه wp_users کلیک کنید تا وارد بخش یوزرهای سایت خود شوید.
سپس دیتابیس مورد نظر خود را انتخاب کرده و بعد جدول یوزرها را برگزينید در اینجا شما تمام کاربران سایت را می توانید مشاهده کنید که می توانند پسورد خود را تغییر دهند.
برای تغییر پسورد همانطور که در مورد قبلی توضیح داده شد باید وارد جدول یوزر شده و بر روی گزینه edit کلیک کنید سپس شما وارد صفحه ای می شوید که در بخش user_ login میتوان نام کاربری جدید را وارد کرد و در بخش user_pass پسورد جدید را بنویسید و سپس باکس مقابل پسورد را بر روی md5 قرار داده تا پسورد شما رمزنگاری شود و در انتها تغییرات را ذخیره کنید.
به همین سادگی شما توانستید امنیت این بخش را تا حد زیادی بالا ببرید و پسورد خود را بر روی بخش های حساس وردپرس قرار دهید.
نکته: اگر هاست سایت شما دایرکت ادمین می باشد باید برای ورود به بخش phpmyadmin یوزر و پسورد دیتابیس خود را که در هنگام بالا آوردن سایت انتخاب کرده اید را وارد کنید.
2_ قرار دادن پسورد بر روی فولدر wp_admin در هاست
شما باید وارد هاست خود شوید مانند روش قبل، سپس در پنل اصلی هاست وارد بخش file manager شده، سپس با صفحه ای مواجه می شوید که در اینجا باید وارد پوشه public_html شوید در این دایرکتوری تمام فایل های وردپرس سایت شما وجود دارد که ما در این قسمت با پوشه wp_admin کار داریم.
برای قرار دادن پسورد روی این فولدر باید آن را انتخاب کنید سپس روی آن کلیک راست کرده و در منوی باز شده بر روی گزینه password protect کلیک کنید در صفحه باز شده مراحل را انجام دهید و بر روی ذخیره کلیک نمایید.
بعد از تمام شدن کار تنها کافی از پنل ادمین سایت خود خارج شوید وسپس زمانی که بخواهید مجددا وارد شوید از شما یوزر و پسورد می خواهد.
قرار دادن پسورد بر روی این دو بخش حساس سایت بسیار مهم و ضروری است که باید حتما به این دو بخش در جهت افزایش امنیت و ایمنی سایت خود دقت کافی کنید.
منبع: آپ تم مرجع: آموزش وردپرس | قالب وردپرس تجاری