با گذشت زمان و رفته رفته پلتفرم های مختلفی برای ساخت و ایجاد فروشگاه های اینترنتی به وجود آمدند که اکثر آنها به صورت سیستم ههای مجرا هستند ، یکی از سیستم مدیریت محتوایی که امروزه مورد کاربرد فراوان است ، وردپرس می باشد که به راحتی می توان با استفاده از آن یک فروشگاه اینترنتی حرفه ای را ایجاد کرد . ما در این مقاله سه پلتفرم فروشگاهی برتر را برای شما مورد بررسی قرار می دهیم و آنها را با هم مقایسه خواهیم کرد .
با توجه به اینکه امروزه اهمیت فروشگاه های اینترنتی دو چندان شده می بایست هر کسب و کاری علاوه بر داشتن وبسایت که اهمیت بالایی برای رونق کسب و کار محصوب می شود نیز یک فروشگاه اینترنتی برای فروش محصولات خود داشته باشد شما میتوانید به سادگی با استفاده از وردپرس وب سایت خود را راه اندازی و بخش فروشگاه را نیز به افزونه ووکامرس بسپارید . در ادامه با ما همراه باشید تا در رابطه مزیت های پلتفرم های فروشگاهی مانند ووکامرس ، مجنتو و شاپی فای صحبت کنیم .
فروشگاه ساز های برتر کدامند ؟
برای ساخت و راه اندازی فروشگاه های اینترنتی ابزار و پلتفرم های بسیاری تولید شده اند که تا کنون برخی از آنها باعث رشد و موفقیت و برخی دیگر به دلایل مختلف از جمله مهم ترین آنها کاربر پسند نبودنشان از میان رفته اند انتخاب پلتفرم های میزبانی فروشگاه های اینترنتی بسته به نوع و ابزار هایی که در دسترس ما قرار میدهند متفاوت می باشدبه طور مثال برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی که تنها به ارائه محصولات دانلودی می پردازد از یک پلتفرم و برای فروشگاه دیگر که فقط از محصولات فیزیکی فروش دارد یک پلتفرم دیگر در گاهی از موارد نیز هر دوی این سبک فروش مجازی و فیزیکی در یک پلتفرم جای گرفته است به بررسی سه پلتفرمی که در بالا اشاره شد می پردازیم با ما همراه باشید.
سه پلتفرم برتر که برای ساخت فروشگاه های اینترنتی مورد استفاده قرار می گیرند و ما می خواهیم این سه نوع را با هم مقایسه کنیم ، پلتفرم های ووکامرس ، مجنتو و شاپی فای می باشند ، این سه پلتفرم می توانند انواع فروشگاه های اینترنتی و آنلاین را در هر زمینه و حوزه کاری به وجود آورد . هر یک از آنها دارای مزیت ها و معایبی می باشند که به بررسی آنها خواهیم پرداخت
نبرد بین پلتفرم های فروشگاهی
کاربران مهم ترین موضوع مورد بحث در تمامی فضای مجازی می باشند و برای پلتفرم های تحت وب به جهت طراحی وب و .. نیز همین موضوع مهمی می باشد برای همین امر است که هر روز سعی بر ساده سازی و قدرت بیشتر ما بین پلتفرم های فروشگاه ساز به نبردی حساس تبدیل شده است .هر یک از پلتفرم های فروشگاه سازی که معرفی می شود از قدرت بالایی برخوردار هستند.
- توسعه و پیدایش
ووکامرس از سال 1390 به صورت رسمی منتشر و مورد استفاده قرار گرفت ، پیدایش این پلتفرم قدرتمند توسط woothemes بوده است ، در حال حاضر تعداد سایت ها و یا نفراتی که از آن در سراسر اینترنت استفاده می کنند حدود 30 درصد از کل فروشگاه های آنلاین می باشد و چیزی حدود 10/8 میلیون بار این پلتفرم دانلود شده است .
شاپی فای از سال 1385 در سطح اینترنت منتشر شد و نسبت به دو پلتفرم مورد نظر ما قدیمی تر می باشد و سپس توسط tobias lutke ، scott lake و daniel weinand به وجود و یا توسعه یافت . در حال حاضر 200000 فروشگاه فعال به وسیله این پلتفرم به وجود آمده اند و چیزی حدود 12 بیلیون دلار فروش با این پلتفرم تا به امروز انجام شده است . به طور کلی طبق تحقیقات 4 درصد از کل فروشگاه های آنلاین در جهان از شاپی فای استفاده می کنند .
مجنتو از سال 1378 پا به عرصه اینترنت نهاد و توسط varian ایجاد و توسعه یافت . این پلتفرم بیش از 250000 فروشگاه آنلاین در سراسر اینترنت را به خود اختصاص داده است و بیش از 50 بیلیون دلار حجم معاملات ناخالص با این فروشگاه ساز انجام شده است . 8درصد از کل فروشگاه های آنلاین در جهان از مجنتو استفاده می کنند که 100 هزار تا از آنها به اشتراک گذاشته شده اند .
- بررسی سطوح کاربری
طبق آماری که از وب سایت ها به دست آمده است ووکامرس به عنوان یک پلتفرم محبوب و مردمی شناخته شده است که دارای محیط کاربری بسیار ساده و خیلی راحت می توان آن را کنترل کرد چرا که ووکامرس یک افزونه وردپرسی است و حجم سنگین یک پلتفرم فروشگاهی را ندارد و همین مورد به کاربران این اجازه را می دهد که در کنار سایت خود یک فروشگاه نیز داشته باشند . ضمن اینکه شما کاملا برای قالب و پوسته دستانی باز دارید به دلیل استفاده از وردپرس در ووکامرس اینکار به سادگی تمام ترانجام میشود.
شاپی فای در اصل توسط افرادی که اسنوبورد را به صورت آنلاین به فروش می رساندند ساخته شد ، از زمانی که روی کار آمد حدود 500 کارفرما از آن برای ایجاد فروشگاه های مختلف استفاده کردند . این پلتفرم برای فروشگاه های اینترنتی کوچک و بزرگ که شبیه خرده فروشی های آنلاین می باشد ، مناسب است .
مجنتو یک پلتفرم منحصر به فرد و متفاوت است که براساس نیاز کاربر و نیاز آن ساخته شده است ساخت فروشگاه با این پلتفرم با دو نوع محصول پیشنهاد می شود : جامعه مجازی و وب سایت های مجازی . این فروشگاه ساز به صورت متن باز است و برای وب سایت های انجمنی پیشنهاد می شود .
- بررسی مزایای فروشگاه ساز های اینترنتی
همانطور که میدانید هر ساخته دست بشری دارای نواقص و مزایایی است و تمامی پلتفرم های طراحی وب و فروشگاه اینترنتی نیز به همین منوال می باشند در اینجا به معرفی مزایا و معایب عمومی و پر کاربر و یا به اصطلاح بولد تر می پردازیم .
مزایای پلتفرم ووکامرس
- فروشگاه ساز woocommerce یک افزونه متن باز یا open source است که به راحتی قابل تغییر و نوشتن مجدد می باشد .
- دارای مقدار بسیاری منابع مفید و مستندات در دسترس است .
- ادغام یکپارچه با وردپرس که برای 50 درصد از سایت های تحت مدیریت محتوا امکان پذیر است .
- قالب های رایگان بسیاری دارد که میتوان هر یک از آنها را انتخاب کرد .
- دارای هزاران افزونه می باشد که به صاحبان فروشگاه اینترنتی تمام امکانات را می دهد .
- افزونه های ووکامرس کاملا رایگان هستند .
مزایای پلتفرم شاپی فای
- یک پلتفرم تجاری نیرومند است .
- دریافت آن بسیار راحت و اجرای آن بدون تکنولوژی خاص و دانش زیادی است .
- 24/7 از طریق موبایل ، ایمیل و چت آنلاین پشتیبانی می دهد .
- بیش از 100 قالب به صورت رایگان وجود دارد که به راحتی سفارش سازی می شود .
- بهینه سازی و سازگاری با تلفن های هوشمند
- در بخش پرداخت ، نیازی به پرداخت هزینه اضافی نیست .
- به مدت 14 روز می توانید به صورت کاملا رایگان از آن استفاده کنید .
مزایای پلتفرم مجنتو
- امکان پیشنهاد محصولات و قیمت آنها بر حسب نیاز کاربران
- در حال حاضر دارای اعتبار بسیاری در بین سایر پلتفرم هاست .
- با این پلتفرم می توان سایت های کوچک و بزرگ بسیاری را ایجاد کرد .
- مستندات گسترده ، پشتیبانی در فروم ها ، آموزش های مرتبط و تخصص ها برای این سیستم موجود است .
- دموی رایگان
- معایب هر یک از فروشگاه سازهای اینترنتی
معایب پلتفرم Woocommerce
- هزینه برخی از افزونه های پریموم ووکامرس زیاد است .
- سایت شما حتما باید با وردپرس باشد تا بتوان بر روی آن ووکامرس را نصب کرد
- نصب و راه اندازی آن کمی پیچیده و وقت گیر می باشد .
- دارای تنظیمات و ویژگی های پیشرفته ای خارج از استاندارد نمی باشد .
معایب پلتفرم shopify
- این پلتفرم متن باز نمی باشد و میتواند مشکلاتی را در به روز رسانی و رفع باگ ها و … به وجود آورد .
- به صورت رایگان نمی توان از آن استفاده کرد و هزینه آن بین 9 دلار تا 179 دلار متغییر است
- بخش تستی پلتفرم به کاربران اجازه ساخت فروشگاه را نمی دهد .
- درگاه پرداختی ثانویه دارای تراکنش مالی اضافی می باشد .
معایب پلتفرم magento
- باید تا حدی دارای دانش برنامه نویسی باشیم .
- هزینه استفاده از این پلتفرم سالانه حدود 150000 هزار دولار می باشد .
- پشتیبانی این پلتفرم ضعیف است و کاربران تنها به فروم ها دسترسی دارند .
ابزار هایی برای ساخت فروشگاه اینترنتی وجود دارند مانند اپن کارت و یا افزونه edd برای وردپرس بسته به نوع کاربرد پذیری برای فروشگاه اینترنتی خود آنها را انتخاب کنید پیشنهاد ما استفاده از ووکامرس نه بدلیل استفاده سالیان متوالی از وردپرس و زیرمجموعه های آن است بلکه به دلیل اینکه تعداد زیادی برروی پلتفرم وردپرس و ووکامرس در حال کار هستند و روزانه بارها تست و روزانه بروزرسانی میشوند این در حالیست که تمامی دیگر پلترفم های طراحی فروشگاه های اینترنتی نیز به همین صورت هستند ولی با توجه به گستردگی وردپرس این امر مسلم می باشد .
از موارد مهمی که باید در انتخاب پلتفرم برای طراحی سایت و یا فروشگاه اینترنتی در نظر بگیرید وجود مستندات قوی آن است که درووکامرس مستنداتی قوی دراختیار کاربران قرار میگیرد. ضمن اینک سادگی هر چه تمام تر استفاده از ووکامرس برای فروشگاه اینترنتی باعث ایجاد محبوبیت در بین کاربران و طراحان سایت شود.
امکان استفاده و فروش محصولات به حالت های مختلف مجازی ، دانلودی و فیزیکی و دیگر موارد که ووکامرس آنها را دارد
همانطور که در بالا نیز اشاره شد انتخاب پلتفرم های مربوط به کسب و کار شما با توجه به نوع فعالیت انتخاب و استفاده میشود و طبق توضیحات بالا هر پلتفرم مزایا و معایبی داشت در این مقاله آموزشی تنها به بررسی سه پلتفرم ووکامرس ، مجنتو و شاپی فای پرداخته ایم ، موضوع مهمی که در تجارت الکترونیک هم مانند تجارت فیزیکی باید به آن اهمیت بالایی بدهید و نسبت به آن اهداف خود را پیاده کنید کاربران و مشتریان شما هستند . زیرا درنهایت برای شما اعتبار و درآمد ایجاد میکنند.
با تشکر از همراهی شما – شاد باشید
منبع: آپ تم مرجع: آموزش وردپرس
ازمطالب مفیدتون هم تشکرمیکنم
خواهش میکنم
مطالب مفیدی بود خسته نباشید
لطفا از فروشگاه ساز کیف کار هم دیدن فرمایید با سپاس