ساخت و ایجاد یک سایت به وسیله وردپرس کار چندان سختی به نظر نمی آید و شاید با کمی دانش و یا سپردن به یک فرد متخصص ، خیلی زودما دارای یک سایت باشیم ولی توجه داشته باشید طراحی یک سایت ساده شاید کار چندان سختی نباشد ولی برای داشتن یک سایت حرفه ای با امکانات بیشتر حتما به کمک یک متخصص و یا برنامه نویس نیاز دارید . تا به اینجا گفتیم ما به آسانی می توانیم یک سایت داشته باشیم ولی هیچ سایتی از همان ابتدا برای موتور های جستجو سئو و بهینه سازی نشده است ، حالا اگر با وردپرس طراحی شده باشد یا با هر سیستم مدیریت محتوای دیگری، نیازمند بهینه سازی خواهد بود .

ما در این مقاله آموزش وردپرس تصمیم داریم در زمینه سئو و بهینه سازی سایت 17 روش ساده را برای بالا بردن و ارتقاء سئو در اختیار شما بگذاریم . به این 17 مورد توجه کرده و سعی کنید از آنها استفاده کنید چرا که موجب پیشرفت چشمگیری در تعداد بازدید کنندگان شما خواهد شد .

1- تغییر پیوند های یکتا به نام نوشته یا عنوان

برای انجام این کار شما باید از بخش پیشخوان وارد تنظیمات شده و پیوند های یکتا را به گزینه نام نوشته تغییر دهید و سپس آن را ذخیره نمایید ، چرا که وردپرس ، پیشفرض خود را برای نمایش url پست ها استفاده میکند که این نوع پیوند اصلا مناسب سئو و موتورهای جستجو نیست . نام نوشته بهترین نوع نمایش پیوند است زیرا کلمات کلیدی یا عنوان مطلب شما را در خود جای می دهد که برای سئو نیز بسیار مفید می باشد .

2- نقشه سایت XML را در سایت قرار دهید

شما باید نقشه سایت خود را به وسیله پلاگین در سایت ایجاد کنید چرا که داشتن نقشه سایت و ثبت آن در گوگل وبمستر تولز باعث می شود محتوای سایت شما توسط موتورهای جستجو بهتر بررسی شده و سریعتر و بهتر ایندکس شوند .

Google XML Sitemaps یکی از پلاگین های وردپرس برای انجام این کار است تنها کافی است این افزونه را بر روی سایت خود نصب کنید .

3- نصب افزونه های مخصوص سئو وردپرس

افزونه های WordPress Seo Yoast و All In One Seo Pack از پلاگین های مخصوص سئو و بهینه سازی سایت هستند که در کیفیت محتوا و ارتقاء سایت شما بسیار مفید بوده و خیلی زود نتایج چشمگیری را شاهد خواهید بود چرا که محتوا اصلی ترین قسمت سایت شماست بهینه کردن آن بسیار حیاتی و ضروری می باشد . البته توجه داشته باشید ما در این جا دو افزونه را به شما معرفی کردیم ولی شما تنها می توانید از یکی از آنها در سایت استفاده کنید چرا که اگر هر دوی آنها در یک سایت فعال باشند موجب تداخل در کار یکدیگر شده و حتی در صورت استفاده همزمان ممکن است به سئو سایت شما آسیب برساند ، پس شما تنها می توانید از یکی از این دو استفاده کنید که پیشنهاد ما به شما استفاده از افزونه Yoast seo می باشد .

4- Nofollow کردن لینک های خارجی

خیلی از ما لینک هایی را از سایت های دیگر به سایت خود می دهیم ، تعداد این لینک ها می تواند مفید واقع شوند ولی استفاده زیاد از لینک های خارجی ( لینک دادن به سایر سایت ها ) در یکی از صفحات سایت از نظر سئو و بهینه سازی سایت کار کاملا اشتباهی است و توصیه نمی شود چرا که این به ضرر شماست ، در واقع با این کار از اعتبار سایت خود می کاهید و به اعتبار سایت سایرین می افزایید از طرف دیگر هرچه این لینک ها به سایت های دارای رتبه پایین در گوگل داده شود ، بیشتر به ضرر شما خواهد شد . اما اگر به آن لینک ها صفت rel=nofollow اضافه کنید در واقع به موتورهای جستجو می گویید که این پیوند را دنبال نکنید و در واقع شما به ربات های خزنده کمک کرده اید که یک مسیر را بیهوده نپیماید و از اعتبار سایت شما نیز کم نشود چون از صفت nofollow برای لینک های خارجی خود استفاده کرده اید.

5- noindex کردن صفحات با عنوان یکسان

این نکته برای سئو مهم است ولی متأسفانه بسیاری نادانسته مرتکب آن می شوند ، مشکل این است که برای یک سایت محتوا هایی با عناوین تکراری ایجاد می شود که اصلا برای سئو سایت خوب نیست ، البته اگر ساختار پیوندهای یکتای شما مناسب نباشد . ما در قبل گفتیم محتوا و عناوین آنها دارای اهمیت بسیاری برای سئو است بخصوص اگر حاوی کلمات کلیدی نیز باشد ولی از آن طرف محتواهایی با عناوین تکرار به ضرر بهینه سازی سایت می باشد .

برای رفع چنین مشکلی می توانید از تگ <meta name=’robots’ content=’noindex’ /> در ابتدای صفحات مشابه با ارزش کمتر استفاده کنید، برای انجام این کار می توانید از افزونه All In One Seo Pack استفاده کنید تنها کافیست آن در مخزن وردپرس جستجو و سپس روی سایت خود نصب کنید .

6- استفاده از پلاگین های کش برای بالا بردن سرعت لود سایت

افزونه های کشینگ برای هر سایتی ضروری و مفید است چرا که به طور چشمگیری سرعت سایت را بالا می برد و همین مورد برای سایت بسیار مؤثر است .

افزونه های کشینگ دو خصوصیت بسیار مفید دارند :

  1. سرعت لود وبسایت شما را تسریع می بخشد .
  2. میزان درخواست ها به وب سرور شما را کاهش می دهد .

7- استفاده از CDN برای افزایش عملکرد سایت

CDN برای سایت های متوسط تا بزرگ که دارای تعداد زیادی محتوای استاتیک (مانند تصاویر، جاوا اسکریپت، CSS) باشد ، فوق العاده مفید است . CDN باعث می شود فایل ها بین سرور های متعدد در یک شبکه گسترده قرار گیرد و زمانی که کاربر از سایت بازدید می کند نزدیک ترین سرور به آن کاربر مشخص شده و فایل های مورد نظر را برای او انتخاب و با سرعت بالا تری در اختیار او قرار می دهد .

neor.ir و cdniran.ir جزو برترین سرویس دهنگان CDN در ایران می باشند که میتوانید برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر به این سایت ها مراجعه کنید .

8- به سراغ یک هاستینگ بهتر بروید!

هاست یکی از اجزا های بسیار مهم در طراحی و ساخت سایت می باشد . شما بعد از بهینه سازی کد ها، استفاده از یک پلاگین کش و یک سرویس CDN، سعی کرده اید سرعت خود را تا میزان بیشتری ارتقا دهید ، بعد از انجام چنین کارهایی حال وقت آن است که به سرورهای سریع تر یک میزبان وب بهتر برویم ، البته انتخاب هاستینگ بهتر است در شروع کار اتفاق بیافتد.

ولی خب شما هاست خود را در اختیار دارید در اینجا ، شما ممکن است با میزبان خود تماس بگیرید و از آنها ، سرعت پایین لود شدن سایت خود را جویا شوید . اگر آنها دلایل خاصی را برای شما نیاورند و باز هم شما را با چنین مشکلی تنها گذارند باید بگویم که وقت تعویض هاست و انتقال سایت می شود ، چرا که مشخص خواهد شد سرور آنها کند می باشد .

شرکت های هاست خود در ایران کم نیست که شما بتوانید از آنها سرویس بگیرید با کمی تحقیق می توانید آنها را شناسایی و از سرویس آنها استفاده کنید ، همچنین شما می توانید با حضور در انجمن های مختلف که در چنین زمینه هایی به گفت و گو می پردازند و تعداد کاربران زیادی را دارند ، به بحث و گفتگو پرداخته تا بتوانید در نهایت یک انتخاب عالی داشته باشید .

9- بلاک کردن نظرات اسپم

یکی از ویژگی های نسخه جدید وردپرس این است که ما کمتر شاهد ، دریافت نظرات اسپم و هرز در محتوا های سایت خود هستیم ولی باز هم آنها ارسال می شوند و شما را نیازمند افزونه های ضد اسپمی کنند . شما با کمک افزونه ای مانند akismet می توانید آنها را شناسایی و حذف نمایید. شما باید حتما به اسپم ها در سایت خود توجه کنید چرا که هر چه تعداد آنها در یک متن یا محتوا زیاد باشد ممکن است موتورهای جستجو آن متن و محتوا را بی ارزش دانسته و رتبه پایینی برای آن قائل شود .

10- لینک دادن به مطالب قدیمی در مطالب جدید

به مرور زمان محتوا ها درون سایت قدیمی می شوند به طوری که شاید رفته رفته این محتوا های قدیمی دیگر بازدید نداشته باشند ، شما باید بدانید آنها همچنان می توانند برای سایت شما دارای ارزش باشند .

زمانی که شما یک محتوا جدیدی را ایجاد می کنید ، و آن را برای انتشار در سایت خود آماده می سازید ، باید سعی خود را کنید تا در بین متن ها به مطالب قدیمی تر خود لینک دهید و با این کار در واقع لینک های داخلی برای متون و محتوای سایت خود ایجاد کنید . این کار باعث می شود محتوا های قدیمی تر نیز خوانده و موجب خزش و بررسی موتور های جستجو گر شود و رتبه آنها را در نتایج بهبود بخشد .

 

11- بایگانی نویسنده را غیر فعال کنید

بهتر است صفحه بایگانی نویسنده را در سایت خود غیرفعال کنید چرا که صفحات آرشیو نویسنده مانند صفحه خانه یا اصلی شما می باشد که فهرستی از آخرین پست های یک نویسنده را نشان می دهد . برای غیر فعال کردن این قسمت می توانید از افزونه سئو ، Yoast کمک گرفته و این صفحات را غیر فعال کنید تا موتورهای جستجو آن را بررسی نکنند .

12- بهینه سازی تصاویر سایت

در امر سئو و بهینه سازی ، بهینه سازی تصاویر سایت دارای اهمیت بسیاری است چرا که به خودی خود می تواند سرعت سایت را بالا ببرد . شما با فشرده سازی و تغییر اندازه تصاویر به راحتی میتوانید آن ها را بهینه کنید، این کار را هم به وسیله نرم افزار هایی مانند فوتوشاپ و هم پلاگین های مخصوص مثل Smush.it میتوانید انجام دهید .توجه داشته باشید بهینه سازی تصاویر برای سایت شما بسیار مفید می باشد پس از آن غافل نشوید بخصوص سایت هایی که دارای تصاویر زیادی می باشند .

13- انتشار مطالب در شبکه های اجتماعی

شبکه های اجتماعی و حضور فعال و پررنگ آنها در جذب بازدید کنندگان ، امری است که بر هیچ کس پوشیده نیست . شبکه های اجتماعی در امر سئو نیز مفید هستند چرا که ربات ها خزنده موتورهای جستجو مثل گوگل همواره در شبکه های اجتماعی حضور دارند و به دنبال بهترین و محبوب ترین لینک ها می گردند . شما باید سعی کنید در شبکه های اجتماعی فعال بوده و در انتها یا ابتدای مطالب خود ، دکمه انتشار در شبکه های اجتماعی را قرار دهید تا کاربران محتوای مورد علاقه خود را در رسانه های اجتماعی منتشر کنند . مهم ترین شبکه مجازی که برای سایت نیز توصیه می شود ، گوگل پلاس می باشد .

 

14- قالب بهینه انتخاب کنید.

در انتخاب قالب و پوسته اصلی سایت باید از خود وسواس و دقت زیاد به خرج دهید چرا که علاوه بر زیبایی و داشتن امکانات ، یکی از گزینه های مهم در سئو سایت می باشد . شما باید از قالبی جذاب و دارای کد های بدون خطا و حجم پایین استفاده کنید ، حجم یک قالب سبک خوب کمتر از 1 مگابایت و حجم یک قالب سبک فوق العاده کمتر 500 کیلوبایت باید باشد بعد از انتخاب قالب و حجم درخواستی خود با کمک سایت validator.w3.org میتوانید تعداد خطای کدهای قالب را نیز بررسی کنید .

15- پوسته خود را واکنش گرا

توجه داشته باشید ریسپانسیو و واکنشگرا بودن یا نبودن سایت در سئو آن تاثیر گذار است . شما باید حتما به این نکته توجه داشته باشید و قالب ها یا پوسته هایی با چنین امکانی را انتخاب کنید . اگر قالب شما دارای چنین امکانی نیست آن را به یک متخصص سپرده تا این امکان را به آن اضافه کند چرا که این مورد دارای اهمیت بالایی است .

16- بهینه کردن فایل robots.txt

فایل robots.txt در روت هاست شما در جایی که وردپرس نصب می شود قرار دارد شما به کمک این فایل میتوانید برای موتورهای های جستجو سطح دسترسی تعیین کرده که موتور های جستجو چه قسمت هایی از سایت شما را بررسی کنند و از چه قسمت هایی چشم بپوشند .

Sitemap: http://www.example.com/sitemap.xml
 
# Google Image
User-agent: Googlebot-Image
Disallow:
Allow: /*
 
# Google AdSense
User-agent: Mediapartners-Google*
Disallow:
 
# digg mirror
User-agent: duggmirror
Disallow: /
 
# global
User-agent: *
Disallow: /cgi-bin/
Disallow: /wp-admin/
Disallow: /wp-includes/
Disallow: /wp-content/plugins/
Disallow: /wp-content/cache/
Disallow: /wp-content/themes/
Disallow: /trackback/
Disallow: /feed/
Disallow: /comments/
Disallow: /category/*/*
Disallow: */trackback/
Disallow: */feed/
Disallow: */comments/
Disallow: /*?
Allow: /wp-content/uploads/

شما کد های بالا را می توانید درون فایل مورد نظر قرار داده  و به جای example.com دامنه سایت خود را وارد کنید .

17- صفحات 404 را مدیریت کنید .

توجه داشته باشید صفحات  404 یک خطای بزرگ برای سایت شما می باشد و اگر تعداد آنها در سایت زیاد شود ممکن است موتورهای جستجو تصور کنند که شما نسبت به سایت خود بی اهمیت هستید و سایت به درستی نگهداری و مدیریت نمی شود . شما باید چنین صفحاتی را تا جایی که می توانید در سایت خود کم و کمتر کنید و دسترسی آنها را در محتواهای خود قطع کنید. برای انجام چنین کاری می توان از پلاگین Redirect To HomePage جهت ریدایرکت شدن لینک های خراب سایت به صفحه اصلی استفاده کرد .

با تشکر از همراهی شما – شاد باشید

 

منبع: آپ تم  مرجع: آموزش وردپرس | قالب وردپرس شرکتی