19 ابزار های گوگل برای آنالیز سئو سایت

معرفی ابزار های رایگان گوگل برای سئو بهتر
فهرست مطالب

ابزار های رایگان زیادی هستند که به کمک سئو وب سایت ما می شتابند از جمله خود گوگل نیز این ابزار ها را به صورت رایگان و در بعضی از مواقع نسخه های تجاری که به گوگل بیزینس مشهور است در اختیار وب مستران قرار داده است ، ابزار های برای آنلایز دقیق و یافتن کلمه کلیدی های مناسب برای مطب و ابزار هایی برای بهینه سازی وب سایت و سنجش سرعت و عملکرد کاربران ، با استفاده از این ابزار های رایگان گوگل میتوانید به سئو وردپرس کمک شایانی کنید.

علارقم اینکه وردپرس بسیار قدرتمند برای سئو بهینه شده و علاوه بر آن افزونه های متعددی برای این کار وجود دارند ولی این نکته را در نظر داشته باشید که شما تنها با استفاده از وردپرس و افزونه های آن نمی توانید به موفقیت برسید ، پس باید از ابزار های پرکاربرد تری برای دستیابی به موفقیت استفاده کنید ، بهترین گزینه برای شما ابزاری است که گوگل برای وبمستر ارائه می دهد ، زیرا که گوگل یک موتور جستجو می باشد و می داند که یک سایت خوب چگونه باید باشد تا به نتایج بهتری دست پیدا کند . شما با این ابزار ها خیلی بهتر و سریع تر می توانید به اهداف خود برسید .

با ما همراه باشید در ادامه شما را با ابزارهای پر کاربرد گوگل آشنا خواهیم کرد .

19 ابزار های گوگل برای آنالیز سئو سایت

۱-Google Analytics

گوگل آنلایز

Google Analytics ابزار قدرتمندی است که در جهت  آنالیز سایت ها در اختیار صاحبان وبسایت ها قرار می گیرد . این ابزار به شما کمک می کند تا بدانید کاربران شما از چه طریقی سایت شما را پیدا کرده است و یا به دنبال چه چیزی بوده است که به سایت شما مراجعه کرده است . شما با داشتن این اطلاعات به یک استراژی مناسب برای ایجاد محتوای خود دست پیدا خواهید کرد و رفته رفته راه رسیدن به اهداف خود را هموار تر خواهید کرد .

 

۲-Google Search Console (Webmaster Tools)

کنسول سرچ گوگل

 

تا به حال کنجکاو شده اید که بدانید گوگل چگونه سایت شما را مشاهده می کند و یا چگونه به سایت شما می رسد ؟ برای پاسخ به این سوالات باید بگوییم که گوگل با استفاده از کنسول جستجوی خود می تواند سایت شما را پیدا کرده و سپس  رتبه سایت شما را افزایش دهد همچنین این ابزار اطلاعاتی را از کلمات کلیدی که بیشتر در سایت جستجو شده اند ، را در اختیار شما قرار می دهد شما با این اطلاعات می توانید بفهمید که کدام کلمه کلیدی در سایت رتبه بالاتری دارد و کدام یک از آنها کلیک بیشتری داشته است.

نقشه xml سایت خود را ایجاد کنید چرا که با این ابزار گوگل را با ساختار سایت خود بیشتر آشنا می سازید و از این مورد مهم تر ، این است که اگر خطا و یا اروری در صفحات سایت شما وجود داشته باشد ، گوگل به سرعت شما را مطلع ساخته و در کمترین زمان اطلاع رسانی خواهد کرد .

۴-Google Tag Manager

گوگل تگ

وبمستران و یا صاحبان سایت از چندین ابزار آنالیز و ردیاب استفاده می کنند و با استفاده از آنها در جهت ارتقا و رشد سایت خود می کوشند . ما برای آنکه بتوانیم از این افزونه ها استفاده کنیم باید کد هایی را به فایل های وردپرس اضافه نمایید ولی این کار کمی دشوار است چرا که این کدها یک اسکریپت خارجی را باز میکنند و این کار میتواند مشکل ساز باشد ، همچنین مدیریت آنها نیز سخت می باشد .برای رفع این مشکل میتوانید از ابزار Google Tag Manager استفاده کنید . با این ابزار کار برای شما ساده تر خواهد شد چرا که این ابزار به شما اجازه میدهد تا تمام کد های ردیابی خارج از سایت خود را در یک داشبورد مدیریت کنید تنها باید کد  Google Tag Manager را به سایت خود بیافزایید و سپس ادامه کار ها را از طریق داشبورد Google Tag Manager دنبال کنید.

۵-PageSpeed Insights

سرعت سنج گوگل

یکی از مهم ترین و ضروری ترین فاکتورهای سئو ، سرعت بارگذاری سایت می باشد که هر چه بالاتر باشد موجب ارتقا سایت شما خواهد شد . یکی از ابزارهایی که شما می توانید از طریق آن سرعت سایت خود را بسنجید ، Pagespeed Insights می باشد ، چنین ابزاری هم سرعت سایت را به شما نشان می دهد و هم چنانچه مشکلی در سایت وجود داشته باشد را نشان می دهد ، از طرف دیگر کارهایی را که موجب افزایش سرعت سایت می شود را در اختیار شما قرار خواهد داد . Pagespeed Insights پس از آنالیز سایت به شما نتایج را برای موبایل و دسکتاپ ، در دو بخش مجزا نمایش خواهد داد .

۶-Google Mobile Friendly Test Tool

بررسی کننده واکنشگرایی

همه ما میدانیم که کاربرانی که از موبایل استفاده می کنند بسیار افزایش پیدا کرده اند به طوری که بسیاری از ترافیک هایی که روزانه وارد سایت می شوند از سوی کاربران موبایل می باشد ، گوگل اهمیت بسیاری برای کاربران موبایل قائل است و همواره در حال تلاش است تا تجربه های شیرینی را در اختیار کاربران موبایل قرار دهد این بدین معناست که گوگل سایت هایی را که به فکر کاربران موبایل هستند را شناسایی کرده و به آنها نیز اهمیت می دهد .این کار همان روش Mobile Friendly است که به شما اجازه می دهد سایت خود را در موبایل نیز تست کنید . کاربران وردپرسی خیلی راحت می توانند چنین ویژگی را در سایت خود پیاده سازی کنند چرا که وردپرس با قرار دادن قالب های ریسپانسیو این کار را به راحتی امکان پذیر کرده است .

۷- Google AdWords Keyword Planner

کیورد پلنر

اگر مایل باشید که بدانید کاربران شما چه چیزی را جستجو کرده اند و یا به دنبال چه کلماتی هستند بهتر است از Google Adwords استفاده کرده و لیستی از کلمات کلیدی مرتبط با سایت خود را ایجاد کنید ، سپس مشاهده خواهید کرد که کدام یک از آنها بیشتر جستجو شده اند . با این ابزار شما می توانید ایده های جدیدی را برای تولید محتوا به دست آورید و سعی کنید محتوا هایی را در سایت قرار دهید که کاربران شما به دنبال آنها هستند .

۸-Google Insights + Trends

کاربران ییشتر به دنبال چه محصولی هستند

این ابزار به شما این امکان را می دهد ، تا مشاهده کنید که کاربران شما بیشتر به دنبال چه محصولات و محتواهایی هستند ، همچنین در چه تاریخی کدام یک از محتوا ها بازدید بیشتری داشته است و یا در چه مکان هایی بیشترین بازدید را یک مطلب داشته است .

۹-Google My Business

اطلاعات کسب و کار

Google My Business به شما اجازه میدهد تا اطلاعات خود را در رابطه با کسب و کار خود در گوگل ثبت نمایید. با استفاده این ابزار گوگل اطلاعات کسب و کار شما را در صفحه جستجو نمایش خواهد داد، همچنین علاوه بر نتایج جستجو، موقعیت مکانی کاری شما در نقشه های گوگل نیز ثبت خواهد شد و کاربران میتوانند اطلاعات بیشتری را در رابطه با کسب و کار شما داشته باشند. پیشنهاد ما به شما این است که این ابزار را از دست ندهید چرا که همین ابزار یکی از فاکتورهایی است که می تواند رتبه سایت شما را افزایش دهد و بر تعداد مشتریان شما بیافزاید .

۱۰-Google Docs, Sheets, Slides, Form, Calendar, Gmail

شما یا استفاده از این ابزارها می توانید فایل های خود را با کنترل حریم شخصی و خصوصی خود در وب به اشتراک گذارید . شما از این محصولات در هر دستگاهی می توانید استفاده کنید چرا که گوگل چنین ابزار هایی را برای کاربران موبایت و دسکتاپ ارائه کرده است .

۱۱-Google Drive

گوگل درایو

تمام فایل های Google Doc شما در Google Drive ذخیره میشوند. هر حساب کاربری گوگل ۱۶ گیگابایت فضای ذخیره سازی آنلاین دارد، که شما می توانید از این فضا برای ذخیره سازی فایل هایی که میخواهید در دستگاه های مختلف از آنها استفاده کنید ، استفاده کنید ، Google Drive را همچنین میتوانید برای ذخیره سازی فایل های پشتیبان سایت خود استفاده نمایید.

۱۲-Google Photos

این ابزار دارای فضای ذخیره سازی آنلاین برای تصاویر می باشد ، اگر بخواهید که تصاویر خود را با کیفیت اصلی ذخیره کنید ، از  فضای گوگل درایو شما استفاده خواهد نمود . این بدین معناست که شما هرگز نباید تصاویر خود را حذف نمایید، چرا که تمام تصاویر شما به صورت اتوماتیک در فضای ابری ذخیره خواهد شد و به راحتی میتوانید آنها را در دستگاه خود ذخیره سازی نمایید.

۱۳- Google Maps

شما زمانی که سایت خود را راه اندازی می کنید باید نقشه سایت را نیز در وب سایت خود قرار دهید . یکی از راحت ترین راه ها استفاده از Google Maps می باشد ، افزونه های بسیاری برای استفاده از Google Maps در مخزن وردپرس وجود دارد که به شما اجازه می دهد از نقشه های مورد نظر خود در سایت استفاده کنید ، شما با این ابزار می توانید کارهای بسیاری را انجام دهید .

۱۴-Google Alerts

اگر بخواهید که هر زمان که در اینترنت صحبتی از برند مورد نظر شما شد ، گوگل به شما اطلاع دهد باید یک حساب Google Alert ایجاد کرده و کلمات کلیدی را در آن وارد کنید تا هر زمان که از برند شما صحبتی شد به وسیله ایمیل به شما اطلاع رسانی شود .

۱۵- Google Keep

برای آنکه ایده های خود را فراموش نکنید باید آنها را یادداشت کنید . Google Keep این امکان را به شما می دهد تا هر زمان که ایده ای را در ذهن خود داشتید و یا لازم بود ، نکته ای را یادداشت کنید از آن استفاده کنید ، این ابزار همیشه و همه جا در دسترس شماست چرا که شما می توانید در هر زمانی که مایل بودید یادداشت ها، لیست ها، صدا ها، تصاویر و… را در حساب Google Keep ذخیره نمایید.

۱۶-Google Fonts

تایپوگرافی و طرح ذهنی شما نقش بسیار مهمی در طراحی سایت دارد. Google Fonts بهترین مکان است که در آن به دنبال فونت های رایگان بگردید تا از آنها در پروژه ها و یا در قالب خود استفاده نمایید و سایت خود را آنگونه که میخواهید ، راه اندازی کنید .

۱۷-Google Hangouts

اگر مایل باشید امکانی مانند تماس صوتی و تصویری را در سایت خود به وجود آورید می توانید از Google Hangouts استفاده کنید چرا که این ابزار امکان تماس تصویری، صوتی، ارسال پیغام، تماس گروهی، را برای شما فراهم میکند. با استفاده از آن میتوانید با همکارانتان، دوستانتان، و یا خانواده خود تماس داشته باشید، این ابزار دارای نسخه وب و موبایل است و این به آن معنا است که شما در هر دستگاهی میتوانید از این ابزار استفاده نمایید.

۱۸-YouTube

همه ما YouTube را می شناسیم و می دانیم یک سرویس ذخیره ویدئو است و دومین موتور جستجوی محبوب جهان به شمار می رود و از طرف دیگر میلیون ها کاربر تمام وقت در جهان وقت خود را در YouTube  میگذرانند. ویدئوها و کلیپ ها از تصویر و متن بسیار جذاب تر و جال تر هستند و در انتقال مفهوم نقش مؤثری دارند و همین موجب شده است که طرفداران بیشتری را داشته باشند ولی ما پیشنهاد می کنیم که ویدئو ها را در سایت خود قرار ندهید چرا که موجب سنگینی و بالا رفتن حجم صفحات سایت خواهد شد بلکه بهتر است آن ها را در YouTube قرار دهند .

۱۹-Google Adsense

Google Adsenese ابزاری است که صاحبان وبسایت ها را به تبلیغ کنندگان متصل میکند و از جمله راحت ترین راه هایی است که صاحبان وبسایت ها میتوانند با استفاده از آن کسب درآمد داشته باشند. افزونه های زیادی جهت مدیریت تبلیغات در مخزن وردپرس موجود هستند که با استفاده از آنها میتوانید تبلیغات گوگل را در سایت خود مدیریت کنید.

ابزار های زیادی توسط گوگل ارائه شده اند که شما میتوانید به صورت رایگان از آنها بهره ببرید و قدرت سایت خود را افزایش دهید ابزار هایی مانند:

  • Google Groups
  • Google Translate
  • Google News
  • Google Now
  • Google Bookmarks

در این مقاله با ابزار های گوگل برای بهبود وضعیت سئو و کسب رتبه های بالا تر آشنا شدید ، همواره به این نکته توجه کنید که همانطور که از نام این بخش پیداست اینها تمام ابزار هایی برای این امر هستند و نه خود سئو ، اصلی ترین معقوله در سئو محتوایی است که به کاربرانتان میدهید ، طبق گفتار همیشگی ما محتوا پادشاه است که در مقالات گذشته به آن اشاره شد و ما چگونه میتوانیم محتوای مناسب را پیدا کنیم و اصول پیدایش محتوا از کجا نشات میگیرد ؟ پیشنهاد میشود مقاله ” اطلاعات سئو از کجا نشات و چه کسانی آنها را تولید می کنند؟ ” را مطالعه فرمایید.

با تشکر از همراهی شما – شاد باشید.

 

منبع: آپ تم  مرجع: آموزش وردپرس | قالب وردپرس شرکتی

اولین نفری باش که به این مقاله امتیاز میدی 🙂
Picture of پارسا مجیدی
پارسا مجیدی
یادگیری کسب درآمد از اینترنت آسان است ولی رسیدن به آن سخت !
اشتراک
اطلاع از
guest
2 نظرات
جدیدترین
قدیمی ترین بیشترین آرا
بازخورد درون خطی
مشاهده همه نظرات
saramrt
saramrt
6 سال ها پیش

با سپاس اط مطالبتون

کامران
کامران
6 سال ها پیش

خیلی جالب بود

2
0
نظر خود را به اشتراک بگذاریدx
عضو شوید و همه محصولات را رایگان دانلود کنید!!!